Kategoriarkiv: Ida Malmström

Kom igen nu Ida!

638s-r

Var det din ägglåda jag snubblade över vid mitt första googlande på ‘Ida Malmström’?
Och var det du som skrev om kristidsmat och en serie uppslagsböcker för alla moderna hem som också omfattade hemmets hälso- och sjukvård?
Då kommer du kanske ihåg samarbetet med stadsläkaren Ragnar Huss?
Och var det du som bossade för Malmö Husmodersförening ett antal år på 1930- och 1940-talen?

Jodå, det har funnits fler Ida Malmström i Malmö under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal, men du hade ditt café i ett nybyggt palats, ritat av Harald Boklund till grosshandlare Hedberg som säkert inte bjöd dig på hyran. Det säger något om att du hade ‘bestämt dig’!
Visst är ditt café lite utöver det vanliga för den tiden och så reklamkort …? 

Nej du, Ida, jag släpper dig inte!

Tidigare inlägg om Ida Malmström hittar du under kategori Ida Malmström.

En hälsning

Ida Malmström

… från Ida Malmström och hennes cafè på Stora Nygatan 55 (idag 27) har legat i min bildbank i tio år utan att jag besvarat den. Det bör ju snart vara dags … Men, vem var Ida som här dukat upp tre rum i den butik som mig veterligt idag är en blomsteraffär? Hur var det att driva en egen caférörelse i Malmö vid förra sekelskiftet och hur många caféidkerskor fanns det egentligen? Var Ida familjeförsörjare och var bodde hon? Frågor finns det gott om! Ida bör ha en egen kategori för jag tror nog att jag eller någon annan som också går fram och tillbaka i tiden stöter på henne, antingen i arkiven eller kanske rent av på Stora Nygatan. ; )