Det bästa man har …

Malmöhem omkring 1900

… sätter man på bordet! Nalle kan också få vara med, sa nog Otto Ohm till flickan som ser lite skeptisk ut.

Här finns mycket att titta på , men det tar en stund innan jag kan slita mig från kvinnans ansikte. Vilken utstrålning! Jag tycker mig se stolthet, glädje och kanske också förväntan.

Almanackan visar fotodagens datum – den 9 december. Det stämmer ju väl med julbonaden på väggen och skymten av en julgran. Med tanke på fotograferingen har nog granen fått komma in lite tidigare. På skrivbordet syns lite småpynt, några inramade porträtt och en prydlig hög med dagstidningar. Bilden andas värme och trevnad och här stannar jag gärna och länge. Det blev nog en god jul i detta hem – ett Malmöhem 1913.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.