Kategoriarkiv: Göta – med kärlek till varenda pryl

Sånt här,

… skadegörelse och liknande, är inget unikt för Malmö, men det som är unikt i detta sammanhang är att den som kastar sten mot en av Malmös äldsta butiker måtte tro att butiken står ensam. Endast en fubbick tror nåt sånt!

Åh, Royal Doulton! Är det inte det porslinet som Mrs Bouqet skryter om i serien Keeping up  appearances? Finns hos Göta! Visste ni förresten att Mrs Bouqet/Patricia Routledge kan sjunga, på riktigt alltså? Det visste jag inte jag förrän nu, genom Google. Nu kom jag långt från fubbickarna, men hur mycket tid och energi orkar man lägga på dem? :/

Psst!

Göta glas och porslin Amiralsgatan Malmö

Göta är på gång med att julskylta!
Orrefors, Royal Copenhagen och Kosta Boda trängs med Lisa Larsson, Hummel och andra kändisar. Allt toppat med lite pynt från ingenstans!
Trendigt, flådigt och sparsmakat finns inte här – detta fönster skyltas med kärlek till varenda liten pryl. Här kan man stå hur länge som helst …
November 2014

Påsk hos Göta!

 Göta

Framför detta skyltfönster fastnar jag ofta, i synnerhet när det skyltats för påsk och jul! En mogen butik med en 116-årig historia och ett myller av glas och porslin. Orrefors, Royal Copenhagen och Kosta Boda trängs med enklare porslinsprylar. Jag blir både glad, inspirerad och för en stund helt befriad från “trendenser”.

Enligt nuvarande ägare startade verksamheten 1898 som Göta Kaffe & Theförsäljning. Butiken låg då på hörnet av Engelbrektsgatan och Larochegatan. “Kaffe & The” stod även för kött, fläsk, kol och ved, med mera … En speceributik, helt enkelt. Idag finns butiken på Amiralsgatan 8 och har du vägarna förbi – missa den inte!
April 2014