Kategoriarkiv: Den Bilden – Aktuellt

Skriv och berätta

… om Malmö för sisådär en 60-70 år sedan!

Vykorten finns nu i Museibutiken på Slottsholmen och på Malmö Stadsarkiv. I slutet av juli hittar du dem även i Mattonbutiken, på Konsthallen och i Butik Torsten. 

De flesta bilder är tagna av Gunnar Sixtensson vars intresse för fotografering väcktes mycket tidigt i livet. Under slutet av 40-talet och i början av 50-talet var Gunnar verksam i Malmö Fotoklubb och ansvarig för klubbens press- och reklamavdelning. Han tävlade också med sina bilder och vann en del priser. Tillsammans med några andra medlemmar i Malmö Fotoklubb, Einar Gelong, prisbelönt amatörfotograf och verksam som rammästare med butik på Amiralsgatan, Inge Svensson, lärare och Malmöhistoriker, Stig Nylén, Bengt Månsson och Åke Ahrendt bildade han fotoklubben DGR – Den Gyllene Rullen. Denna var verksam in på 1980-talet. De flesta bilder tog Gunnar med favoritkameran Rolleicord.

 

Säg det i toner!

Gamla notblad och vykort av lite olika slag har fått en makeover inför Alla Hjärtans dag och Valse Lente blev i samband med detta en ny bekantskap för mig. Fick höra pianostycket och trillade dit … ; ) Det är nästan så det svider att släppa dessa hjärtan som är gångbara året om, men från och med måndag hittar du dem hos Blomsterpigan, Odd & Fancy och i Butik Torsten.

Nu har jag fyllt på

Malmövykort

… med Malmövykort!
Många nya motiv, om än gamla, och självklart är vinter och jul i gamla Malmö med.
Julhälsningar från förr som korten ovan finns också med och de flesta hittar du här:
Malmö Konsthall
Malmö Museum (slottet)
Malmö Stadsarkiv
Matton
Odd & Fancy
… och snart även i Butik Torsten på Stora Nygatan.

Det kommer mera …

Hos Odd & Fancy

p2 för bloggen

 , …en underbar vintagebutik på Davidshallstorg 8, kan du nästan jämt hitta några av mina bilder i en eller annan form. Bilderna trivs där och jag tror att det beror på omgivningen som också är av gammal fin årgång, men mina bilder stannar aldrig särskilt länge … Jag fyller på då och då och just nu har jag släppt iväg ett videbärande blomsterbud och en trumpetspelande påskhare, för snart är påsken här.

p1 för bloggen1