Året är 1946

… och med lite fantasi står vi också här vid spårvagnshållplatsen som ligger ungefär där Östergatan, Adelgatan och Bruksgatan möts. Det är sen fredagseftermiddag  och vi är på väg hem. Lite snömodd ligger kvar på marken och vi längtar efter våren. Vi småpratar med varann och säger att det blir nog vår även i år. Ett portföljgäng passerar oss och jag tror de tar vägen via Bruksgatan till Centralen. Jag småfryser och funderar över vad vi ska ha till middag i kväll …

I Sydsvenskans fönster ovanför oss står Gunnar Sixtensson och förevigar det hela och nu kommer trean …  eller är det ”ittan”? Den kommer från fel håll, fast rätt ändå. Snart är vi hemma! 

 

5 tankar kring ”Året är 1946

 1. Rickard

  Enastående foto taget från Riksbankens, sedermera Stadsarkivets byggnad!! Det är förvånande att spårvagnarna fick plats på Bruksgatan!

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Som du säger en fantastisk bild, men inte tagen från Riksbankens hus som ligger vid sidan om. Till vänster i bild ser du en liten bit av gaveln på det huset. Funderar över om det var trean eller ”ittan” som gick här …?

   Svara
 2. Rickard

  Ja, det ser jag nu!! Som vanligt gjorde igenkännandet mig ivrig. Enligt Malmö elektriska spårväg 100 år trafikerade både ittan och trean denna sträcka från 1 januari 1945 och några år framåt.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Misstänkte att det kunde vara båda linjerna, men nu vet jag. Tack! 🙂

   Svara
 3. Rickard

  Fotot är givetvis taget från Sydsvenskans hus när man tänker efter vem fotografen är….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.