Bloggpaus, Ida Jacobsson och Henriette Coyet!

Det har varit en lång bloggpaus, men tro därför inte att jag latat mig. Tvärtom faktiskt! I en annorlunda och på många sätt förlamande tid har jag hängett mig åt nya projekt som delvis har med Malmö att göra. Resultaten kommer förhoppningsvis att synas längre fram. 

För övrigt har en mängd fotografier och vykort/album skannats in och fräschats upp för att läggas in i bildgalleriet. Vartenda vykort är dessutom läst och några av texterna kan faktiskt knytas till tidigare inlägg i denna blogg. 
Minns ni Ida Jacobsson som fick ett fint diplom för sin medverkan på Skånska Jubileums-lantbruksmötet i Malmö 1914? Om inte, kan ni läsa det här: Här är Ida 

Kan ni tänka er att i ett av dessa vackra brevkortsalbum satt ett vykort ställt till samma Ida från grevinnan Coyet på Torups slott?! Tydligen har Idas vävnader från utställningen lånats ut till Torups slott under en tid. Henriette Coyet som värnade om skånsk allmogekultur höll sommartid kulturella evenemang och trädgårdsfester som lockade tusentals besökare. Så uppmärksamheten kring Idas hemslöjd tog inte slut med lantbruksutställningen. 

2 tankar kring ”Bloggpaus, Ida Jacobsson och Henriette Coyet!

  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   ”Att smaka på kaka som bakats på spett dig ber hennes nåd, friherrinnan Coyet.”
   Hade det varit på inbjudan av henne hade jag nog höjt på ögonbrynet! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.