Det kom ett mail

… från Roger Agartsson i Karlsborg som i sina gömmor hittade ett foto från Café Residens i Malmö, taget på 50-talet. Roger berättar att det tillhört hans faster Märta Berggren som jobbade där som servitris. Märta, tredje på person på främre raden från höger räknat, sitter bredvid ägaren Marcel Laurent som drev Residens som egentligen var ett schweizeri. Laurent kom till Malmö efter andra världskriget där han drev sitt kontinentala café med restaurang i 33 år. Han var också schweizisk konsul och en Malmöprofil som var känd för sin vänliga utstrålning. Residens wienerkrans med arrak och deras schweiziska croissanter lär ha varit något alldeles extra.

Även undertecknad har varit på Residens. Det blev ofta lite söndagshäng där efter bion på sena 60-talet och tidiga 70-talet. Wienerkransen med arrak har jag inget minne av, men den hade vi troligtvis inte råd till efter biobesöket. Däremot minns jag mycket väl att Marcel Laurent var lika vänlig mot en liten kund som mot en stor. Minns också Residens italienska musikkapell som då fick oss att drömma om att åka till Italien. Nu drömmer jag mig tillbaka till Residens! Tider och drömmar förändras … ; )

Tackar Karin Sixtensson för nedanstående positiva kommentar/komplettering till Roger Agartssons inlägg:

Trevligt att se. Minns väl denna vänliga man och även hans likaledes vänliga fru som sitter i ljus klänning till höger (till vänster i bild) om honom.

I en kommentar till inlägget berättar Alexandra Hansen att mannen längst upp till höger i bild är hennes morfar Börje Hansen. Hjälp med att namnge personer i bild är alltid uppskattat.

6 tankar kring ”Det kom ett mail

    1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

      Tack för att du berättade detta! Det är alltid trevligt när man kan namnge personer på bilderna. Skriver in detta! 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.