En hälsning från Bulltofta gård

… skickade Anna Jönsson till nära och kära 1911. Det krävdes mycket folk för att sköta den stora gården och ägorna så troligtvis var Anna anställd som piga. Arbetsgivaren bör ha varit Lotten Kockum, änka efter Ludvig Kockum som avled 1905.

Det verkar som om Anna trivdes bra och njöt av den vackra miljön, men funderade över hur de hade det ”derhemma”.  Det förbryllar mig lite att kortet som är daterat den 1 juli 1911 innehåller en gratulation till moster på Karindagen. Jag, om någon, måtte väl veta när Karin-dagen infaller och vill protestera, men bör nog kolla en gammal almanacka först. Sagt och gjort! Nej, Karin hade även 1911 namnsdag den 2 augusti så Anna har helt enkelt gratulerat i förskott. Hoppas att hon fick svar på sin önskan om brev och i det en speciell hälsning från mormor.

Det här var före kulspetspennans tid så Anna fick kämpa med stålpenna eller reservoarpenna med ojämnt flöde. Den stora plumpen i adressfältet är nog orsak till att kortet skickades i kuvert och kanske skrevs adressen för säkerhets skull med blyerts.

Jag önskar att hon kunnat ana att hennes hälsning även skulle komma oss till del!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.