En omväg

Letar och letar efter en särskild 50-tals bild från Kockums varv, men det är inte denna!


Fotograf Gunnar Lundh

Men … är det inte Otto Ohm som står där bland ett gäng andra fotografer? Titta längst till höger i bild! Jo, visst är det så! Tänk att jag inte lagt märke till honom då jag tidigare tittat på bilden. Då är den säkert tagen någon gång på 50-talet för 1960 gick Otto Ohm ur tiden. Bilarna i bakgrunden vittnar väl också om 50-talet. 

Bilden måste vara tagen i samband med en sjösättning/fartygsdop och där till vänster står en del av männen som byggde. De är säkert stolta!

Mitt emot dem står en del Kockumsföreträdare, inbjudna dopvittnen och så självklart den utvalda dopförrättaren. Mannen i främre i ledet, han som står precis bakom mannen som tar ett tag i sin ljusa hatt, känns bekant. Jag tror faktiskt att det är politikern och redaktören Erik Svenning  och då kan man ju tänka sig att det var fru Svenning som svingade flaskan mot fartyget. 

Kommer nu osökt in på 60- och 70-talens rivningar av gamla Malmö, de som fortfarande smärtar. Syftet var väl egentligen gott, men det blev inte särskilt bra. Tar en titt på filmen Far till staden igen … 

Oj, nu har det gått en halv timme! Får ta del två och tre lite senare …
Vilken bild var det nu jag egentligen letade efter? 

4 tankar kring ”En omväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.