En porslinsask berättar

I gömmorna har jag en porslinask inköpt på en Österlenloppis förra sommaren. Tyckte att asken med det handmålade Malmömotivet såg ensam och övergiven på ett loppisbord strax utanför Tomelilla. Den fick följa med mig hem till Malmö, men hamnade sedan i ett skåp där den har stått fram till nu. Nu är en bra tid att ta hand om sånt som inte riktigt har prioriterats eller hunnits med tidigare. 

Att motivet är Slottsmöllan råder det ingen tvekan om och att  ”G”, eller möjligen ”S”, ”Rittri” målade asken 1955 framgår av botten. Någon visade för nästan 66 år sedan sin kärlek till möllan i Slottsparken genom att måla den på den lilla porslinsasken och signerade det hela. Är glad att jag köpte den!

Har funderat över var i Slottsparken vi ska ställa oss för att se det Rittri såg/målade och visar  med hjälp av det gamla vykortet var jag tror. 

Tänk om någon från familjen Rittri hör av sig och berättar mera om den som målade. Det vore väl fint?

4 tankar kring ”En porslinsask berättar

 1. Bengt Rittri

  Hej,
  Väldigt fint.
  Min pappa Sam Rittri brukade ofta rita och vi bodde i närheten på Tessins väg.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Åh, så roligt att du hörde av dig! Detta är när bloggen fungerar som bäst! I asken som står på mitt köksbord förvarar jag tepåsar så jag ser den varje dag. Nu blev den ännu finare och jag lovar att vara rädd om den. Tack snälla!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.