– Förlåt, vad sa du?

– Jo, jag frågade hur jag hittar jag till Södra Promenaden?
– Låt mig tänka …  
(kunde hon inte frågat någon annan för jag vet knappt själv var jag är, men vänta nu, vad står det på skylten?)
– Du är nästan där, men vrid nu ner till vänster och fortsätt rakt fram så kommer du rakt på Södra Promenaden. 
– Tack så hjärtligt!
– You’re welcome! ; )


Okända fotografer hade ofta en annan ingång när de fotade stan och det gör bilderna spännande. Nu hade jag ju hjälp av skylten Lilla Nygatan och förstod att Katolska kyrkan måste ligga där bakom och så såg jag David Lenanders (Davidshalls-David) hus längst ner i Kanalgatan. Nu tänker ni nog att jag bara kunde vänt mig om så hade saken varit klar, men man blir en del av bilden och får stå kvar där man stod när man blev tilltalad … ; ) 


Kanalgatan och Gustav Adolfs torg sett från Södra Promenaden.

Översta bilden som finns i  Malmö Museers bildarkiv togs 1918, ett historiskt betydelsefullt år. Året finns med i ett par programpunkter i Malmö Stadsarkivs vårprogram som du hittar här:  Malmö Stadsarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.