Förr eller senare

dyker den upp, svarade jag mannen som med ljus och lykta sökte efter en bild som visade sista etappen i byggandet av Wesselshuset (1911-1964) på Gustav Adolfs torg. Det vackra huset som revs för att ge plats åt hotell S:t Jörgen. Det är fem år sedan jag svarade honom så, men jag fick ju rätt till slut. ; ) Bilden hittade jag i Stadsporträtt som jag nyligen plockade ner från bokhyllan och började bläddra  … 

Det ser ut att råda feststämning på Gustav. Det flaggas och det är mycket folk i rörelse. Wesselshuset stod färdigt 1911 så bilden, tagen av en okänd fotograf, kan väl dateras cirka 1910. Ja, vad hände i Malmö 1910? Säkert en hel del, men det här var något extra. Får fundera över det, men nu gäller det att få fram en fin bildkopia till mannen som jag gav löftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.