Full pott!

Petri brev 1908

I januari i år hade jag ett litet reportage/filmklipp här i bloggen om vad man fann under  trägolvet i sakristian i S:t Petri kyrka.  Golvplankorna togs upp för att det fanns en dålig lukt som misstänktes bero på bristande ventilation. När man fått upp plankorna hittade man, bland mycket annat, ett litet skrin fastsatt i en bjälke under trägolvet. I detta skrin låg ett oöppnat brev från 1908 och ett brev från 1963 där fyra elektriker hade skrivit sina namn för att lite på skämt och lite på allvar berätta att just de fyra varit där och gjort en omändring av den elektriska anläggningen.

Petri brev 1963

Efter avlutat arbete  satte de fyra elektrikerna tillbaka skrinet på platsen där de fann det och i början av 2015 hittades alltså återigen detta skrin.  Jag råkade vid detta tillfälle befinna mig i S:t Petri kyrka och fick se skrinet och funderade sedan mycket över det. År 1963 kändes inte  så rysligt länge sedan, så hoppades jag att kunna påträffa någon av dessa elektriker. Jag lyckades hitta en av dem, Sven Selmer som snabbt drog sig till minnes arbetet som utfördes i S:t Petri kyrka 1963 då han var anställd vid Stenbergs elektriska. Han mindes det som ett komplicerat arbete och förstod jag det rätt var det många meter kabel som skulle upp mot kyrktornet och det var tydligen inte helt lätt, men det lyckades. Vid detta tillfälle tog Sven de två bilderna nedan, interiör av Petri kyrka  och utsikt mot Stortorget från kyrktornet.

Bild (30)-för bloggen

Bild (31)-för bloggen

I filmklippen Vad döljer sig under golvet i S:t Petri kyrka?  och Vad döljer sig under golvet i S:t Petri kyrka – andra delen berättar Lina Bjermqvist, Anders Reisnert och Sven Rosborn mera om vad som doldes och återigen döljer sig under de tillbakalagda golvplankorna. Det här vill jag nog kalla full pott på ett blogginlägg och är väldigt glad för att Sven Selmer ville berätta och visa foton från tillfället.

En tanke kring ”Full pott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.