Gamla blogginlägg

… slutar inte att berätta för att de åldras på Malmöblickar. inlägget På Mariedalsvägen från maj 2017 har nu med hjälp av Per Nilsson fått nytt liv:

Mycket intressant bild på vår dåvarande konung. Skulle dock vilja påstå att bilen är ännu mer intressant. Det är en Cadillac av 1939 års modell, med ett svensktillverkat karosseri. Tre sådana karosserier byggdes detta år på Cadillacs chassie utav Gustav Nordbergs Vagnfabrik på Tegnergatan i Stockholm. Beställare var förmodligen Hans Ostermans bilbolag på Birger Jarlsgatan i Stockholm som då representerade GM:s bilar i Stockholm, förutom Oldsmobile, som hade en annan försäljningskanal. En av dessa bilar såldes till skådespelaren Max Hansen och finns kvar ännu. Vet man något mera om just denna bil, ägare och så? Den synes vara M registrerad. Finnes mer bilder på bilen? 

Tackar Per för detta och hoppas att någon läsare vet mer om bilen och vad där tillhör. Själv ska jag kolla upp om det finns fler bilder av bilen och förhoppningsvis någon som visar registreringsskylten.

Fotograf Gunnar Sixtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.