”Gissa var vi står!”

Jag får nog anhålla om betänketid … : )

Ja, den var svår, men jag funderar över om huset till vänster om flickorna kan vara Södervärnskolan under uppbyggnad (1925-26) och de låga husen längst till höger Auktionskammaren. I så fall står flickorna någonstans på eller i närheten av Lönngatan. Vad sägs om det?

Två bilder till innan jag raderar ut och tänker om. Kan det inte stämma om vi går över till andra sidan Nobelvägen och ställer lite snett till höger om byggnad 1? Vi får tänka bort passagen mellan gamla och nya skolbyggnaden, den del som flickan till vänster döljer. 

Har nu tagit en titt på Södervärnskolan i nutid och min teori om att flickorna på bilden har skolan bakom ryggen har inte förändrats. Då kvarstår byggnaden till höger i ursprungsbilden, men kan det vara Auktionskammaren? Den ligger i alla fall i rätt väderstreck. Jag släpper bilden ett litet tag och gissar att det kommer att klarna. 

Malmö gamla Auktionskammare?

11 tankar kring ””Gissa var vi står!”

 1. Rickard

  Jag har sett hundratusentals gamla Malmöfoton under mitt liv, men här går jag bet totalt. Varken den stora fastigheten eller huslängan i fonden kan leda mig rätt. Staketet är ju till ingen nytta. Högsta betyg till den som kan placera de rara töserna topografiskt!

  Svara
 2. Rickard

  Södervärnsskolan: Ja, men kanske och i så fall absolut inte den inringade.
  Lönngatan: Ja.
  Auktionskammaren: Nej. Den ligger för nära, i fel väderstreck, för låg och för lång.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Vilken skulle det vara om inte den inringade och som jag ser det ligger Auktionskammaren i rätt väderstreck? Det här är intressant och det är kul att du vill hjälpa till. Jag ska dra upp bilden och förklara hur jag tänker.

   Svara
 3. Rickard

  Kan de låga husen vara magasinsbyggnader på Södervärns järnvägsstation? De ligger enligt 1928 års Malmö karta väldigt bra till.

  Svara
 4. Rickard

  Jag ser nu på din senaste bild att jag inte behöver hänvisa till 1928 års karta. Husen är absolut inte några godsmagasin till Södervärns station….men heller inte auktionskammaren.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.