Inez, Olga och hatten

Helsning från Malmö d. 20-4-01
Tusen tack, lilla raring, för brefkortet och den vänliga bjudningen. Men vet du Inez att jag har varit o köpt mig en hatt ’à la Englisch’ i dag, så jag har inte råd att resa till Limhamn, utan får det vara till en annan söndag. I hopp om att du inte blir ond för mitt ’afslag’ sänder jag dig mina bästa hälsningar.
I hast vännen Olga. 
P.S. Är det något viktigt du vill säga mig, så kan du ju skrifva bref. D.S.

Tänk vad långt det var mellan Malmö och Limhamn på den tiden! 
Det kan knappast vara fyran som var aktuell om nu Olga haft råd med både hatt och resa. Då återstår bara tåget till Limhamns station och sedan hade det blivit en kort promenad till Rundelsgatan som senare, 1914, utgick till förmån för Gamla vägen som mycket snabbt blev Gamla gatan. I vilket fall som helst hoppas jag att Inez kom över avslaget och gick vidare i sin tillvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.