Ja, men Frans

2346S-R

 … va’ nu inte sån! Du måste vidga din vyer … Det blir en fantastiskt kväll! Hör här:

Den 4 juni invigs Malmös nya kulturkvarter Malmö Live med en stor utomhusfest för alla Malmöbor och besökare. Huvudnumret utgörs av Timbuktu & Damn! i unikt möte med Malmö Symfoniorkester och andra gäster.

Festen äger rum på en stor utomhusscen mitt i gatukorsningen Neptunigatan-Nordenskiöldsgatan den 4 juni kl 17-22 och är öppen för alla. Själva huset är abonnerat av Clarion och helt stängt hela dygnet den 4 juni.

Program gatufest

17:00-18:30 Invigningsceremoni – Timbuktu & Damn! med MSO, EL Sistema, Tingsek och Cleo.

– Streetdance-version Svansjön av och med Fredrik ”Benke” Rydman med dansare. I dansaren och koreografen Fredrik Benke Rydmans tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. – Invigningstal av  Katrin Stjernfeldt Jammeh och Petter A. Stordalen.

18:30 DJ Vanessa Marko Vanessa Marko är grundare av kollektivet Femtastic och som DJ rör hon sig mellan svängig hiphop och RnB, till dansant dancehall och reggae. 19:00 Rosh  Den unga, vassa rapparen Rosh som spelat med bland annat Linda Pira och Ison & Fille och blivit uppmärksammad för både sin röst och sin normbrytande attityd. 19:30 Klubbkören En av Sveriges mest omtalade och okonventionella körer som bjuder på en genreöverskridande repertoar som får alla att dansa. 20:15 Beardyman Dansant, humoristisk och smått galen beatboxing av en av världens främsta mästare

21:15 Amason Hajpade supergruppen och indiepopbandet med de fem vännerna från Dungen, Idiot Wind, Little Majorette och Miike Snow. Karin ”Kakan” Hermansson Konstnären, programledaren och aktivisten som leder oss genom kvällens senare festligheter som konferensier.

Tid: 4 juni kl 17-22 Plats: Festen äger rum utomhus i korsningen Neptunigatan-Nordenskiöldsgatan alldeles intill Malmö Live. Info om trafikavspärrningar och hur du tar dig till platsen.

Entré: Öppet för alla och fri entré.

Så tar du dig till platsen Upp mot 10 000 personer beräknas komma till kvarteret den 4 juni för att ta del av invigningsceremonin för Malmö Live.

– Vi uppmanar så många som möjligt att gå, cykla eller resa kollektivt till invigningen – det kommer bli mycket folk, säger Karin Karlsson, projektledare på Malmö stad.

 Det låter väl inte illa? Så hoppa nu ner från din piedestal och roa dig en stund! ; )

 Foto Gunnar Sixtensson

3 tankar kring ”Ja, men Frans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.