Jag tänker högt …

Södergatan är avstängd för att det pågår något gatuarbete. Jag ser inga tecken på någon spårväg och då måste detta vara efter 1967. Förresten, fyran gick ju till och med 1973 så efter 73 då … Har för mig att jag besökt Antikvariska Bokhandeln på 1980-talet så den är inte till någon hjälp just nu. Vad jag gillade den bokhandeln! Det ser ut att vara en westernfilm som går på Scania, men westernfilmer är inte min starka sida så den har jag heller ingen hjälp av. Det enda jag kommer på är John Wayne och han var nog ”ute” då. Clintan kanske, men det stämmer inte riktigt med den suddiga text jag kan se när jag drar upp bilden. Det där måste jag bara ta reda på … Googlar lite på Södergatan och ser att den blev gågata 1978. Har för mig att det var ett somrigt tårtkalas på Södergatan i samband med att den blev gågata och då skulle detta kunna vara senvintern 1978. Kanske, eller nä … Det visar sig! ; ) 

Är i alla fall säker på att det var Gunnar Sixtensson som tog bilden!

——————————

Nej, vänta nu … Ingen premiär för westernfilm 1978 enligt ”filmåret 1978”, men jag kom nyss att tänka på The Deer Hunter som hade Sverigepremiär mars 1979. Nog minns jag den, en ruskigt bra film men den berörde mig så illa. Glömmer väl aldrig scenen med den ryska rouletten … Så Meryl Streep och Robert de Niro! Flyttar jag fram tiden ett år så håller inte gågateresonemanget ovan, men man får vara öppen för allt. ; ) Får ta ett snack med SF som får lösa året och under tiden kör jag ett klipp ur filmen.

Nix, Deer Hunter gick inte på Scania så jag backar och sätter spiken lite löst på 1978 igen, men ner ska den … Spiken alltså!

6 tankar kring ”Jag tänker högt …

  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Det var en härlig atmosfär i den bokhandeln. Minns ägaren väldigt väl, men kommer inte på namnet …

   Svara
 1. Karin Sixtensson

  Går det att kolla vad som står på affischen på ledningsstolpen till vänster.Kan kanske ge en ledtråd. Jag inbillar mig att det är en affisch för MFF-match.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Det har du rätt i, ska se om det går! – Det gick dessvärre inte att tyda, men det kan säkert vara en MFF-match. Känns bekant, men suddigt … 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.