Känner på något sätt igen mig

… när jag ser bilden ovan från år 1900, men ändå inte.

Fotot påminner på nåt sätt om busshållplatsen på Mäster Nilsgatan där jag ibland hoppar på femmans buss. Jag menar bakom S:t Petri kyrka, alldeles i närheten av Trekungahuset. Går dit och tittar!

Njae, men det stämmer ju inte …

Går till ”Malmö stads historia del 4” och därifrån till Brf Trekungahuset och förstår att jag är på rätt spår. ”I hörnet av Mäster Nilsgatan och Östergatan låg tidigare, sedan 1700-talet Aspegrenska Gården. Detta vackra gamla korsvirkeshus monterades ner och flyttades 1910 till Lilla Torg i hörnet av Larochegatan, där det i dag rymmer en av många restauranger vid torget.”

Tackar samtliga inblandande, inklusive fotografen Carl Wilhelm Roikjer, för att ha bidragit till att vidga mitt vetande. Går till Lilla torg en dag för en bild som syr ihop det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.