Larmgränd igen …

Försvunna Malmö Larmgränd Carolikvarteren

… denna gång med Sten Grönbergs kommentar som ett välkommet minne till bilden!

Just denna Larmgränd minner mig så mycket om mitt liv som liten grabb, uppfostrad just tvärs över gatan, Grönegatan 36, in på gården. Inte i ’nybygget’ Grönegatan 36 som finns idag, det  som inrymmer  bland annat polisens hittegodsavdelning, utan ett helt annat …

Jag minns kullerstensgården, den med stort otäckt utedass och gammalt mangelrum, men Gud så gott ändå. I just huset på bilden har jag sprungit mycket, för här fanns nämligen kol- och koksgubben, på den tiden en ängel som kunde tillhålla allt som kunde värma i spisen ’därhimma’.

Hela detta område, med Humlegatan, Jerusalemsgatan, Norregatan och självklart Grönegatan var helt otroliga kvarter. Okej, inget modernt, men till detta var det alltid gott att komma hem. Mamma och tre pojkar i en etta med kök – men det saknades ändå aldrig något.

Tiden går och man skulle kunna skriva så mycket, men till vilken nytta, ingen bryr sig längre om 50-60-talet då man hade en mjölkbutik runt hörnet där man kunde krita när det var lågt i börsen.

Jo, Sten, vi är många som bryr oss, det är därför jag upphöjer din kommentar till ett inlägg. Du ger bilden liv och ditt bidrag om tiden och platsen berättar ett stycke historia. Tack för ditt inlägg!

En tanke kring ”Larmgränd igen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.