Kategoriarkiv: Malmö Nu

En bild som denna

… tagen från en pulkabacke vid Ribersborg en vinter på 60-talet, lockar fram det förflutna inom mig och får finnas tillsammans med nuet en stund. I min barndoms Malmö hade ännu inte Kockumskranen, världens största bockkran för fartygsbyggen, kommit på plats, men bilden i övrigt stärker min uppfattning om att 50- och 60-talens vintrar var kalla och snörika. Jag har inget vetenskapligt belägg för påståendet, men det är så jag minns det. Bilden får mig också att tänka på de kassa hemmastickade vantarna som väldigt snabbt blev våta i samband med snöaktiviteter. Kylan sprängde i fingrarna och det var inte skönt. Efter att några par vantar hamnat på elementet var det roliga slut för mors handskar var ju inte till att tänka på. En vinter för ett par år sedan beslöt jag mig för att visa mina barnbarn den våldsamma skidbacken i Vanåsparken där barn jag åkt, men när vi kom dit frågade barnen ”var är backen?”  Nej, den var kanske inte så våldsam … Som ni förstår dyker den historien upp då och då och munterheten som uppstår då får jag bjuda på.

Just nu är det 7 grader kallt i Malmö och solen skiner från en klarblå himmel över snöiga tak. Så vackert är Malmö idag!

Tillsammans

… sörjer vi och bearbetar den ofattbara attacken på Malmö Latinskola. Sorg och bearbetning måste få sin tid och vi tänker nu och framledes mer än någonsin på att göra gott för varandra. Med stöd från oss alla och hjälp av goda minnen och erfarenheter av de engagerade lärare som nu är borta, kommer skolan sakta, men säkert, att fyllas av ljus och liv igen.