Kategoriarkiv: Malmö Nu

Jean Wu was here!

I lördags var det avtäckning  för de nya bronsskorna på Davidshallsbron. Skorna är en utökning av ”Way to go” som är minnesmärken av personer som lämnat ett avtryck i Malmös artistvärld. De tio nya artisterna är Kal P Dal, Anita Ekberg, Olav Gerthel, Lasse Holmqvist, Kristina Kamnert, Ebba Lindqvist, Gaby Stenberg, Ing-Britt Stiber, Emy Storm och Jacques Werup. Malmöborna har fått vara med och nominera artister som fått sina skor förevigade.

Kring de här minnesmärkena har från dag ett samlats mycket folk. Folk stannar och pratar med varann, minns, provar skor och sätter  till och med sina egna skor bredvid artisternas för att se hur det ser ut. : ) Det talas många olika språk på denna minnenas bro. Jag kan tala om att det var trångt på bron under gallerinatten! Förmedlade nedanstående bilder på annat ställe och fick respons från Taiwan! Jean Wu var här i somras, men kan tänka sig ännu en tur till Malmö för att se de nya skorna. Välkommen tillbaka Jean Wu! 

Minnesmärke över Malmöartister
Davidhallsbron, Malmö
Beställare Malmö Stad 
Konstnär Åsa Maria Bengtsson 2014

Räkna med att vara uppe

… och ute, sent på kvällen fredagen den 27 juli. Skådespelet inleds när månen går upp över horisonten sett från sydligaste Sverige (kl 21:15 i Malmö) och slutar när jordens skugga lämnar månen kl 01:30. Månen är helt förmörkad – och därmed häftigast – mellan 21:30 och 23:14, med mittpunkt kl 22:22.”

Tips!

Tänk så ofta vi Malmöbor springer förbi husen i stan utan att reflektera över dem. Ju längre de stått här desto mera självklara känns de och ändå har de så mycket att berätta för oss. Sommartid är det lite lättare att komma dem “in på livet” eftersom vi rör oss mera utomhus. Snålblåst och temperaturer runt nollan känns just nu långt borta. Med lite tur kan en port stå på glänt och vi har  chansen att bygga på/förbättra en gammal relation. Det hände mig idag när jag passerade Lachmanns hus på Föreningsgatan 18 och nu ser jag Lachmann i ny dager. Intressantare och mera spännande! ; ) Ett annat tips är att gå med på en guidad tur i Malmö och det finns flera stycken att välja på här: Kulturcentralen

Om direktör Lauritz Lachmann stavade sitt namn med ett eller två n är jag inte säker på eftersom det varierar från dokument till dokument. Den ovissheten får ni, liksom jag, bara stå ut med! ; )