Kategoriarkiv: Malmö Nu

Räkna med att vara uppe

… och ute, sent på kvällen fredagen den 27 juli. Skådespelet inleds när månen går upp över horisonten sett från sydligaste Sverige (kl 21:15 i Malmö) och slutar när jordens skugga lämnar månen kl 01:30. Månen är helt förmörkad – och därmed häftigast – mellan 21:30 och 23:14, med mittpunkt kl 22:22.”

Tips!

Tänk så ofta vi Malmöbor springer förbi husen i stan utan att reflektera över dem. Ju längre de stått här desto mera självklara känns de och ändå har de så mycket att berätta för oss. Sommartid är det lite lättare att komma dem “in på livet” eftersom vi rör oss mera utomhus. Snålblåst och temperaturer runt nollan känns just nu långt borta. Med lite tur kan en port stå på glänt och vi har  chansen att bygga på/förbättra en gammal relation. Det hände mig idag när jag passerade Lachmanns hus på Föreningsgatan 18 och nu ser jag Lachmann i ny dager. Intressantare och mera spännande! ; ) Ett annat tips är att gå med på en guidad tur i Malmö och det finns flera stycken att välja på här: Kulturcentralen

Om direktör Lauritz Lachmann stavade sitt namn med ett eller två n är jag inte säker på eftersom det varierar från dokument till dokument. Den ovissheten får ni, liksom jag, bara stå ut med! ; )

Och nu så vill jag sjunga

… att sommaren är skön, 
och träden är så fina och marken är så grön, 

och blommorna är vackra och höet luktar gott 
och solen är så solig och vattnet är så vått, 
och lilla fågeln flyger i boet ut och in, 
och därför vill jag sjunga att sommaren är min. 

Skolavslutning i Malmö den 15 juni 2018.