Kategoriarkiv: Okategoriserade

Visste ni

… att det var först på 1500-talet som den 1 januari officiellt blev nyårsdag i Sverige? Det visste inte jag, men under medeltiden lär juldagen  ha räknats som årets första. Först fram på 1800-talet var den 1 januari etablerad som nyårsdag. Det är i alla fall vad Nordiska museet berättar om saken och jag väljer att tro på det.

Året som gått har det varit rätt snålt med blogginlägg från min sida, men det beror på att andra Malmöprojekt tagit och fortfarande tar mycket av min tid. Lovar att det så småningom ska bli tätare mellan inläggen. För övrigt har det varit ett mörkt år för världen, men vi kan väl bestämma oss för att göra det bästa vi kan för att 2024 ska bli så bra som möjligt.

Önskar er ett gott slut på år 2023 och ett gott nytt år – 2024!

På Stortorget

… kan vi idag klockan 12 höra blåsmusik och jultal från Rådhusets balkong. Efteråt förgyller Spårvägens musikkår torget med dans, musikunderhållning och tomte. För att ”greppa” det hela är meteorologens tips att vid årets julinblåsning komplettera skorna med broddar. Ser jag rätt tror jag att hen överdriver lite …

Med detta önskar jag bloggens läsare en god och stämningsfull jul!