Malmö Konstguide

Offentlig konst i staden har nu kommit så vi kan ha konstrunda året om!

ida

 Den första konstguiden som publicerades för femton år sedan innehöll 274 verk som redovisades i bild med några kortfattade undertexter. Fem år senare kom nästa guide som beskrev 280 verk. Dessa guider är slutsålda sedan länge, men nu har den tredje kommit och den innehåller 359 verk, vilket innebär 90 nya verk sedan 2006. Intresset för och önskan om att få veta mer om stadens utsmyckningar är stort och nya konstguiden med sitt fina upplägg är ett bra redskap vid kunskapstörst.

Om ni inte har haft barn med på konstjakt tidigare så kan jag varmt rekommendera det. Barn är mer intresserade av konstverken än man skulle kunna tro. En jakt på ett begränsat område och ungarna går igång med tyckande och tänkande kring verket och sedan är de jättenyfikna på vad konstnären tycker att det ”liknar”. Det ökar barnens medvetenhet och intresse samtidigt som man har kul tillsammans. Testa!

Mer om Malmö Konstguide kan du läsa i bokgalleriet där guiden kan beställas från och med idag och levereras omgående om så önskas.

Författare till Konstguiden är Gunnar Ericson och Jacob Faxe och huvudmän för projektet är ABF Malmö, Malmö Förskönings- och Planteringsförening, Malmö stad och Kira förlag.

4 tankar kring ”Malmö Konstguide

  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Den senaste Konstguiden, utgiven 2016, finns inte som pdf. Det gör däremot tidigare, utgiven 2006, men det vet du troligtvis redan.
   Vänlig hälsning
   Karin

   Svara
 1. Elias

  Hej! Jag är nyfiken på hur konstguiden är upplagd geografiskt. Delas konstverken in i ”öster”, ”väster”, ”centrum” osv, eller är det indelat på något annat sätt?

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej! Konstguiden är uppdelad i stadsområde Norr, Öster, Söder Väster, stadsområde Innerstaden och sist Allmänna miljöer.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.