4 tankar kring ”Nu som Då

 1. Karin Sixtensson

  I längan i fonden, en del av Husarkasern – tror att det kan vara stallar och ridhus i den, så gick jag som barn till gymnastik hos Tant Maud. Minns inte så mycket om vad vi gjorde för övningar, men kommer ihåg att jag hade ett vitt linne och röda korta byxor och vita gymnastikskor. Ser just nu tant Maud framför mig som en äldre dam med vitt hår, jag kan ha fel, men det är så hon framträder för mig. Mamma och jag gick dit från Fågelbacksgatan 34 a, där vi bodde då. Vi hade sällskap med en väninna till mamma och hennes pojke som gick i samma grupp. Jag kan ha varit omkring 5 år.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Kan tänka mig att det var många olika aktiviteter i de gamla byggnaderna efter det att regementet försvann. Tror att det var redan 1928 … Tänker ofta på det när jag går omkring i det gamla regementsområdet i Ystad. Där finns allt från förskola och restauranger till småindustri i de gamla lokalerna.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.