Nu vet jag

… var den somriga Malmötösen stod och i vilket skyltfönster hon tittade när hon studerade ett dockhem någon gång på 50-talet. 

Dockskåpet fanns i tapetfirman Wixells fönster på ’Rivieran’ vid Gustav Adolfs torg. Tror att butiken låg intill biografen Piccadilly, den som sedan döptes om till Smultronstället. Dockskåpet fascinerade mig mycket och det var ett måste att gå och titta på det när vi var i stan. Julen 1950 fick jag ett eget, och det var en kär leksak i många år. Som vuxen har jag haft planer på att fräscha upp det och inreda det som det en gång var, men det ’bidde en tumme’ istället – nämligen ett tittskåp med resterna av möbler från dockskåpet plus lite nyanskaffade saker. Det står i min bokhylla som en påminnelse om den glädje dockskåpet gav mig. /Den somriga Malmötösen 

Foto: Gunnar Sixtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.