Om året vore 1914

… och jag ville se Trädgårdsfilmen på Calciums biograf vart skulle jag då gå? Vänster eller höger? För jag ”böra” ju se den! Med tanke på att jag aldrig hört talas om denna biograf i samband med Baltiska utställningen så väljer jag höger.

Egentligen vet jag alldeles för lite om Lantbruksmötet/Jubileumslandtbruksmötet som hölls alldeles intill Baltiskan och som öppnades den 15 juni  under högtidliga former i närvaro av kronprins Gustaf Adolf och kronprinsessan Margareta – som därmed återvänt till Malmö efter att ha invigt Baltiska utställningen en månad tidigare. Ett skäl till att Lantbruksmötet har kommit så i skymundan är säkerligen att Baltiskan tog ett stort utrymme, men även på att det är brist på bilder därifrån. Jag har letat och letat efter biografen som visade Trädgårdsfilmen på diverse kartor och bilder och till slut hittade jag Calciumpaviljongen med biograf och i övrigt bra information om mötet med hjälp av Martin Anderssons Försvunna Malmö: Bilder från Lantbruksmötet och Det glömda mötet bakom Baltiskan. 

Väl framme och bänkad undrar jag nu var sjutton filmen tagit vägen …

4 tankar kring ”Om året vore 1914

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.