Skrot-Carlssons delfiner

Delfiner

Här har jag gått var- och varannan dag sedan 1997, men aldrig har jag lagt märke till den här skulpturen med delfiner. Så igår, helt fräckt, stod den där …
Fram med konstkompassen!
”Delfiner
År:1973
Material: Järnplåt/granit
Konstnär: Sven Carlsson (Skrot-Carlsson)
Ägare: Malmö stad
Placering: Södra Promenaden 23″

Skulpturen har enligt kompassen tidigare varit placerad på Södertull, men flyttades till Promenaden 2005. Skrot-Carlsson hittar jag ingen information om på nätet, men jag har kanske inte ansträngt mig tillräckligt.

Nej, skulpturen har inte fått och får inte mina klockor att ringa och det är väl därför jag inte lagt märke till den tidigare. Så kan det väl också få vara och kanske den gläder någon annan desto mer.

Funderar istället över vad som hänt med gatlyktan strax bakom delfinerna …   ; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.