Solen möter havet!

Första gången jag såg Medelhavet var det någon som visslade La Mer, men det där är väldigt längesedan … Temat för Malmö stads blomsterprogram i år är just Medelhavet och det känns bitterljuvt.

Karin Sjölin och Märika Bark som båda är landskapsarkitekter på gatukontoret och sedan sex år tillbaka utformat Malmö stads blomsterprogram berättar så här om årets tema:

Årets soliga tema är Medelhavet. 2018 hämtar vi färg- och formspråk från solen och Medelhavet till blomster-programmet. Formspråket är ett stiliserat vågmönster där solen möter havet. Växtvalen ska skapa en känsla av floran kring Medelhavet, med växter både från naturen och från växter som är vanliga i en Medelhavsträdgård. Färgskalan blir övervägande olika solgula toner samt havets alla blå färger med inslag av silver och vitt.

Under våren är det främst färgskalan som minner om Medelhavet. Gultonade tulpaner och lysande kejsarkronor kombineras med bland annat hyacinter och primulor i blå toner. Till sommaren förstärks Medelhavskaraktären genom växter som solrosor, sommarlavendel och gråluden silversalvia och som kontrast, pigga inslag av starkt rosa blommor.

Välkommen våren och Medelhavet!


Illustration av årets design. Här av Faxes rabatt på Gustav Adolfs torg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.