Tack VA SYD!

Utsikt från Hyllie Vattentorn juni-74

Det är inte helt lätt att backa 41 år i tiden och i tanken ta sig 62 meter upp i Hyllie Vattentorn och namnge de områden man ser därifrån och då, i detta fall flervåningshusen till höger i bild. Jämförde kartor och velade hit och dit mellan Lindeborg och Holma. Gav upp och skickade ett mejl till VA SYD och svaret kom snabbt och som ett rinnande vatten … Det är Holma! : )

Kan väl vara läge att låta VA SYD berätta lite om Hyllie Vattentorn. Allt det där som vi glömt bort, men ibland frågar oss …

Hyllie Vattentorn
Vattentornet i Hyllie är vårt yngsta och största vattentorn som stod klart 1973. Tornet var det vinnande förslaget i en arkitekttävling. Förslagen kallades ’Drabant’ och gjordes av Kjessler och Mannerstråle, Stockholm.

Tornet är 62 meter högt, innehåller 10200 kubikmeter vatten och är en populär Malmösymbol. Marknivån där det står är cirka 21 meter över havet.

Belysningen utanpå tornet är oftast blå, men kan variera utifrån olika högtider och andra speciella tillfällen i samband med olika events i staden. Belysningen släcks under Earth Hour i mars varje år för att visa vårt stöd i den årliga Manifestationen som World Wide Fund Nature (WWF) håller i. Under Prideveckan i Malmö belyste vi även tornet med regnbågsfärger.

Bilden som togs av Rickard Bengtsson i juni 1974 ligger snart i bildgalleriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.