Ur albumet – På Drottningtorget

2692F-R för bloggen

Detta måste vara i mitten av augusti 1949 och jag och mamma är och handlar på Drottningtorget. Eftersom pappa är fotografen har han kanske stämt möte med oss på sin lunch för han jobbar på Östergatan. Nära och bra! Mamma är vänd mot försäljaren och det ser ut som om hon skall till att betala. Undrar just vad hon köpte? Kanske var det körsbär, men jag ser ut att provsmaka för säkerhets skull.

Vi har nyligen kommit hem från en vecka i Tällberg i Dalarna. Min första semesterresa! Jag har på mig min nya fina mössa som vi köpte på Klockaregården i Tällberg där vi bodde. Mönstret heter Dalaflora och finns fortfarande att köpa från Jobs tygtryckeri. Mössan har senare använts, i tur och ordning, av mina brorsdöttrar Karolina och Maria, 40- respektive 44 år senare. Tydligen bra kvalitet! Kanske kan den gå vidare till en generation till … man vet aldrig!

Vid albumet: Karin Sixtensson inläggsförfattare
Foto: Gunnar Sixtensson

5 tankar kring ”Ur albumet – På Drottningtorget

  1. Karin

    Det verkar inte som om mössan tillverkas mer så håll hårt i den! Är det samma mössa som i inlägget ”Isn’t she lovely”? Tack för härligt inlägg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.