Vem ska man tro på?

för-bloggen1

Igår uttalade sig Gesa Hildebrand, handläggare på Stadsbyggnadskontoret i Malmö, om trädfällningen i Rörsjöstaden så här: Om det stämmer att de planerar att fälla dessa träd så har jag lite av en akutsituation. De får absolut inte fällas!

På detta svarar idag MKB:s Margareta Söderström enligt samma tidnings nätbilaga att trädfällningen godkänts av Stadsbyggnadskontoret i Malmö. Hon tillägger att handläggaren på Stadsbyggnadskontoret är bortrest idag och kan därför inte nås …

Träden fälls enligt bygglov, säger MKB

Efter lite snokande vet jag nu att strul i kommunikationen mellan Sydsvenskan och Gesa Hildebrand var en bidragande orsak till att man inte begrep de motsägelsefulla artiklarna.

Gesa Hildebrand deltog i Stadsbyggnadskontorets beslut om att ge MKB bygglov och marklov inklusive total nedsågning av alla befintliga träd i kvarteret inför uppförandet av hyreshus, förskola med mera. Beslutet togs 2014 och överlämnades för verkställande till Bygglovsenheten under ledning av stadsarkitekten Ingemar Gråhamn. Därefter besiktigades området av bland andra Malmö Museer och andra förvaltningar i Malmö . Diskussion mellan dessa parter uppstod huruvida vissa träd skulle bevaras eller inte; Räddningstjänsten påpekade, att om det bestämdes att trädraden längs Drottninggatan skulle bevaras, så fick man ta upp en ”port” i trädraden, så att brandbilar, ambulanser etc. kunde komma fram till byggnaderna. Träden längs andra omgivande gator skulle tas bort under alla omständigheter eftersom byggnaderna skulle gå ut till trottoarerna i alla fall, och därmed nås av utryckningsfordon direkt.

Det gick tydligen inte ens att ta upp en ”port” så nu är alla träden borta och det är bedrövligt! :/ 

2 tankar kring ”Vem ska man tro på?

    1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

      Verkligen skrämmande, men det måste ju finnas dokumentation och det är väl dags att man plockar fram den nu tycker jag. Undrar hur det ska gå med staketet eftersom vissa delar av det skulle sparas och återanvändas på något sätt. ”Hoppsan” igen kanske?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.