Vid Bassäng- och Beijerskajerna då och nu

Så stod jag till slut vid ungefär samma plats som Gunnar Sixtensson gjorde när han tog bilden där kajerna möts , men jag kom inte ända fram på grund av ett pågående bygge.   

Med hjälp av Gängtappen, Sveriges första skyskrapa och Kockums huvudkontor, vet jag nu att dåbilden togs några år före 1958. Pollarna är desamma, men har piffats upp med gul färg. Om jag förstått det hela rätt så var det precis här vid Bassängkajen som Amalthea låg. Lite märkligt att det inte finns någon minnesplatta, men det lär ha funnits en eller så finns den kanske bakom byggallret. Känner att jag behöver titta närmare på de gamla byggnaderna i fonden och ta reda på mer om dem för de kommer säkert att dyka upp på andra bilder. 

Vänder jag mig om så har jag bara några meter till Niagara – Malmö Universitet.
Ja, så vet jag detta, men det lär bli fler besök i området med syfte att placera dået i nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.