Cecilia Ahlström /17

Året är fortfarande 1892 där förra inlägget slutade. Bilderna nedan är tagna några år senare, men att få ansikten på Cecilia och hennes familj känns angeläget och nedan ser vi handelsidkerskan Cecilia Ahlström och hennes man vagnssmörjaren Jöns Ahlström på Kungsgatan 3 i Malmö. Cecilia idkar enligt 1903-års adresskalender en välsorterad garnhandel med tricotstickning och undervisar dessutom elever i tricotstickning på samma adress. Kursen i Köpenhamn 1881/1882 bar frukt. 

Nedan deras döttrar Lydia Maria, Ester Elisabeth, Anna Sofia och yngsta dottern Hanna Elisabeth. Fotografen Hanna Wallin hade fotoateljé på Södergatan i Malmö mellan åren 1898 och 1899 och det tycker jag stämmer väl med döttrarnas åldrar. Äldsta dottern Anna Sofia som föddes 1883 kan säkert vara cirka 15 år vid bildtillfället och Hanna Elisabeth, den yngsta, cirka 7 år. Det är välklädda flickor. Av fostersonen/systerdottern Anton Peter har jag vuxenbild, men den kommer längre fram. 

Nu gör inläggen om Cecilia Ahlström uppehåll till efter jul- och nyårshelgerna då jag tar tag i frågan om när hon egentligen registrerade sin verksamhet och annat därikring. Ska bli spännande!

Samtliga fotografier tillhör Eric von Gertten, son till Lyda Maria/dotterson till Cecilia och Jöns Ahlström.

Tidigare inlägg om Cecilia hittar du här: Cecilia Ahlström.

2 tankar kring ”Cecilia Ahlström /17

 1. Gustaf von Gertten född i Malmö bor idag i Stockholm

  Jag är barnbarn till huvudpersonen och barn till Lydia Maria.
  Bor idag i Stockholm vilket förklarar att jag inte hört av mig tidigare.
  Men i sommar kommer jag att bo i Skåne eftersom vår Stockhholmslägenhet ska
  renoveras.

  Jag vill gärna höra av mig nästa gång jag kommer till Malmö och se om jag kan bidra på något sätt förutom att uttala min entusiasm och vördnad inför denna
  kulturskatt som visas,

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Gustaf! Så roligt att du hörde av dig och tack för värmande ord! Det är så spännande att följa Cecilia med familj och genom henne lär jag mig så mycket. Du är så välkommen att höra av dig när du kommer till Malmö och jag ser fram emot det.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.