Det snöar

på Boklunds hus, det vackra tegelröda som ligger på Stora Nygatan, intill Pandurohuset. Detta hus som stod färdigt omkring 1900 byggdes åt grosshandlaren Sigurd Hedberg. ’Sockelvåning i granit, sedan förbländertegel och både rundbågiga och spetsbågiga fönster i grupper på två eller tre med kolonetter mellan. Därtill mönstermurningar, blinderingar, vapensköldar och ankarslut. Och som kulmen ett fyrverkeri av rytmiskt fördelade gavlar och torn, alla olika. Det största tornet försågs med  ‘skyttebalkong’ och en spira som slutade fyrtio meter över gatan. 

Ja, så började mitt första inlägg om familjen Hedberg daterat den 21 november 2014. Det följdes senare av ytterligare några inlägg som cirkulerade kring Sigurd Hedberg och hans hus på Stora Nygatan 27 i Malmö. Ett hus som jag för övrigt är mycket bekant med eftersom jag bott där ett antal år. Plötsligt så händer det! Familjen Hedbergs släkthistoria landar i min brevlåda. Gissa om jag blev glad! Tack, Louise Hedberg!

Nu kan vi mera ingående stifta bekantskap med familjen Sigurd och Louise Hedberg som  år 1879 kom från Gävle till Malmö. Tidigare inlägg om Sigurd Hedberg och Stora Nygatan 27 hittar du här: Släkten Hedberg.

Fortsättning följer …

2 tankar kring ”Det snöar

 1. Louise Hedberg

  Det var glädjande att ’Släktstoryn’ får spridning. Sigurd och sonen Ragnar Hedberg, var verkliga affärstalanger i Malmö. Det vore roligt om det funnes fler bilder eller minnen som knyter an till deras verksamhet. Mvh Louise Hedberg

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Louise!
   Tack, det är ett nöje att ta del av denna släktstory! Just nu försöker jag komma ”i kontakt” med Villa Marina som ligger så tyst och ruvar på många minnen. Återkommer! Vänlig hälsning/Karin

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.