En helkväll på Kronprinsen

I föräldrarnas ”bokföring” hittade jag denna krognota för fyra pers daterad den 21 december 1963. Som ni ser har det ätits och druckits gott … Tänk om man fått vara med! Jag var väl inte riktigt torr bakom öronen då, men lyckligtvis har jag också upplevt Kronprinsen och ätit sjötunga Walewska och njutit av Monica Zetterlund, bland andra. På den tiden var det inte särskilt ofta kassan tillät en att äta på Kronprinsen, men det fanns en bar i anslutning till restaurangen. Det var bestämt där jag drack min första drink som var en ”Tom Collins”. Lät flott tyckte jag då! ; ) Han som bjöd och jag firade några år senare vårt bröllop alldeles i närheten, tjugofyra våningar upp i luften. Det där är ju längesedan nu och jag ser därför fram emot att få ta del av journalisten Christer Borgs bok om restaurang Kronprinsen som kommer att ges ut till hösten på Kira förlag. Om jag förstått det rätt var det vid Christer Borgs releasefest för boken om Östen Warnerbring som idén om att göra en bok om restaurang Kronprinsen föddes. Båda böckerna hittar du i Den Bildens bokgalleri och boken om Kronprinsen kan du redan nu förhandsbeställa.

Ser nu sista posten på notan ”CAB **** 32.00” och funderar över om det kan betyda cabaretavgift? Då kanske boken kan berätta om vem som uppträdde just den kvällen och då får jag ju vara med på ett hörn i alla fall … ; )

2 tankar kring ”En helkväll på Kronprinsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.