Gerdas hälsning

… till August får bli en mjukstart efter två veckors bloggtorka. Det utlovade högtrycket uteblev och någon vädermässig torka har det väl inte varit, men det är o.k. ändå. 

Här ser ni ett vykort som har allt! En plats med sin historia och som vi genast, trots en viss förändring, känner igen. Människor med förankring i Malmö, där och då på väg till eller från någonting. Kvinnan med hatt och förkläde som vänder sig mot fotografen! Visst berör det?! Jag tror bilden är tagen 1907 eller 1908, kort efter det att Gustav Adolfspalatset stod färdigt. 

Gerda som tydligen var inlagd på Malmö allmänna sjukhus tyckte också om kortet och skickade det till sin man August med följande text:

Malmö den 5.11.10

Här regnar det. Undras hur det är i Jönköping? Där skiner väl solen. Må solskenet skina på dig och på mig, må solskenet skina på dig och på mig med på samma gång för jag hoppas verkligen bli riktigt frisk nu, så jag sedan får vara hemma hos dig, alltid. Många hälsningar från din egen Gerda.

p.s. Doktorn var här precis nu, allting vara bra hitintills. Ja ä gla! Ä du gla? 

Varför Gerda blandar in solen Jönköping förstår jag inte riktigt, men allt behöver inte heller förklaras. Det kändes viktigare att få veta om Gerda fick förbli frisk och komma hem till sin August som säkert var gla. Efternamnet gjorde paret lättspårat och jag kan tala om att hon blev frisk och paret levde tillsammans långt in på 1930-talet. Ett lyckligt slut är en bra början!

 

4 tankar kring ”Gerdas hälsning

  1. Karin Sixtensson

    En sådan fin historia och dessutom med ett lyckligt slut! Det tar vi med oss in i augusti!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.