I min drömbok sökte jag

… men där stod ingenting.

När jag ser detta foto kommer jag alltid att tänka på Beatrice Aurore, Harriet Lövenhjelms dikt som utgavs postumt och tonsattes av Hjalmar Casseman. Varför vet jag inte riktigt, men namnet passar henne, så varför inte? Jag tycker om dikten, men även melodin som The Western Group år 1965 lär ha legat på Svensktoppen med i åtta veckor. Andra populära inspelningar har gjorts av bland andra Hootenanny Singers, Tommy Körberg och Sven-Bertil Taube. Säga vad man vill om gamla foton, men de är bildande! : ) 
Kvinnan på fotot är okänd liksom fotografen. Synd, för det är ett fantastiskt fint foto!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.