Klassisk mark rustas upp!

FP1

Läser i Stadsliv, Aktuellt från Malmö stads gatukontor, att Folkets Park rustas upp. Alla parkens gångar grävs upp för anläggning av nytt VA-system och i annan del av parken byggs det en ny lekplats. På den nya lekplatsen kommer det att finnas något för de äldre barnen – balanslekar, studsmattor och glasfiberkojor – och i anknytning till denna kommer det att finnas grönområde med bänkar och så en gräsmatta för picknicken. Man hoppas på att kunna inviga lekplatsen i mitten av maj.

Nu tänker ni kanske lika knarrigt som jag ganska snabbt gjorde: ska hela jäkla parken bli en lekplats?, men så är det inte. Felicia Fredriksson, verksamhetsledare i Folkets Park, berättar om en stadsodling där parkens grannar kommer att få möjlighet att odla sina egna grönsaker. Inte nog med det för odlarna kommer att få tips och råd av experter och i den gamla kiosken på området kommer olika stadsodlare att kunna sälja sina grönsaker. En bit därifrån, på Franska torget, var det nu kan vara, kommer det att anläggas boulebanor i samarbete med Boulebar. Ett ”koncentrerat häng” kommer att skapas i anslutning till den befintliga skateboardrampen.

Nu börjar det kännas som när jag studerar gamla Malmöbilder – ge mig något av det jag känner igen så jag kan orientera mig – och det kommer … Tack och lov! Högsäsong med dans på Brändan, vilket ju måste innebära att den byggnaden kommer att finnas kvar. ”Allsång, standup och massor av barnteater på Superdupersommar”, vad nu det senare innebär, men det är säkert något kul.

En höjdpunkt i sommar kommer att bli Pridefestivalen som pågår i flera dagar och hela parken kommer att dekoreras i regnbågsfärger. Ja, mera kärlek och värme åt folket! Vidare ska vi under bar himmel i parken kunna titta på utomhusbio. Nu kommer jag att tänka storformat och fotboll! ; )

I det nya Folkets Park utlovas att det kommer att finnas någonting för alla från de allra minsta till de lite äldre. De mycket äldre då och andra som nöjer sig med en stund på en nätt ute- och inneservering med kaffe på kanna och en mazarin? Jo, vi har ju Far i hatten förstås, men det vill till att stället fräschas upp ordentligt och då tänker jag inte på den gamla inredningen utan på det ät-och drickbara. : ( Ytterligare en servering kan man väl skaka fram, en som liknar de gamla serveringarna. En plats för minnen helt enkelt.

Nu hoppas Malmö stad på att så många som möjligt ska komma till Malmö Folkets Park i sommar och visst ska vi väl göra det!

Den gamla parkbilden är en del av en i fem delar bruten panoramabild av parken tagen av Cecilia Nelson. Med tanke på att den gamla Friluftsscenen med sina torn och tinnar finns med i bild bör bildåret vara 1899 eller kort därefter. Resterande bilder i panoramat kommer vid senare tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.