Kort som berättar – om Baltiskan!

vykort-bj-2486S.indd

vykort-bj-2486S.indd

I denna kortserie har jag delvis valt bilder som sammanbinder Malmö med utställningen. Platser vi känner igen och som vittnar om vad som pågick i staden sommaren 1914.  Vi kan med hjälp av korten kika på Gleerups skyltning under utställningstiden, ta Linje X1 från Centralen,  förstå var  uppfartsrampen till huvudentrén låg eller se  Stora tornets läge i förhållande till Vattentornet och koloniträdgårdarna. I serien ingår även en fantastisk ”blomma”, ett verk av siluettklipparen Oswald – ett ”Minne från Baltiska Utställningen 1914.”

1347S-R

Vykortsserien som består av 11 olika motiv finns nu hos  Hamrelius Bokhandel i Caroli och hos Junior Bok och Film på Kronprinstorget.

För den som vill veta mer om utställningsmiljön visar Malmö stad ett tiotal bilder i storformat, direkt på plats i Pildammsparken! Bilderna är tagna av den kunglige hovfotografen Albert Wilhelm Rahmn (1871 -1947) som var Baltiska utställningens officiella fotograf. Utställningen visas från den 15 maj-14 september. Historiska föredrag och vandringar på utställningsområdet hittar du här –  Malmotown.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.