Kungsloppis

Kl prylar

… har det varit i helgen, med många öppna gårdar. Längs Kungsgatan med omgivande gator– från Kaptensgatan i väster till Värnhem i öster. Vänligt och trevligt och vädrets makter skötte sig väl. Extra plus för att S:t Pauli församling deltog i loppisen och dessutom rådde bot på hunger (korvförsäljning) och fikasug.

gårdat

Nu är ju gårdsloppis inte bara loppis utan även en chans att få komma in på de gamla gårdarna, vilket vanligtvis inte låter sig göras. Jag gick in på en gård på Sturegatan i kvarteret Maria och gick faktiskt nästan vilse eftersom man öppnat upp i stort sett alla gårdar mellan huskropparna. Det innebar att jag kunde gå längs med gårdshusen eller rakt ”igenom” huskropparna och ut på Stenbocksgatan. Spännande! Kvarteret Maria är inte så litet och jag bifogar en karta så ni förstår vad jag menar.

Karta

Några loppisfynd blev det, men Rörsjöpippin nedan var dessvärre inte till salu, men man kan ju inte få allt. Trevlig var han i alla fall och visade stolt upp sitt mobila hem. Ser fram emot nästa Kungsloppis!

rörsjöpippi

En tanke kring ”Kungsloppis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.