Less is more

… är väl en sliten klyscha, men i detta sammanhang tycker jag att uttrycket platsar väl. Greta Landin, lärarinna vid Mellersta Förstadsskolan på  20-talet, visar oss här på ett sätt att ta hand om foton. Troligtvis är de flesta av flickorna borta nu och Greta själv gick ur tiden för väldigt länge sedan, men det gör knappast budskapet mindre angeläget.

Tänker på de cirka 150 bilder jag har i mobilen just nu, de som endast är märka ”1502 jpeg” och så vidare …  Risken för att radera av misstag är stor och jag minns ju inte alltid riktigt när, var, hur och i vissa fall heller inte varför. Mitt nu kommer också att bli då och ska kunna betraktas. 

I-L Text bak på bild-R
Inga-Lisa är flickan längst till vänster i bild, men jag är rätt säker på att varje flicka blev tillägnad ett minne av det här fototillfället vid den soliga skolväggen, undertecknat av bildens skugga – Greta Landin.

 

3 tankar kring ”Less is more

 1. Karin Sixtensson

  Tack för detta fina inlägg! Jag blir lite tagen av det och får hjälp att se bilden med andra ögon!

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Tack för dina varma kommentar Karin! Det gläder mig att lyckas ge något extra. Bilden i sig är ju så fin och man nästan känner vårsolen och kisar själv lite … : )

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.