Kategoriarkiv: A Du!

Det var inte igår,

… men nu är  A du!  äntligen tillbaka med en ny säsong! Folkbildaren Jeanette ”Vante” Rosengren och den frågvise Kalle Lind avhandlar i veckans avsnitt Klubb Bongo, Malmös första twist- och popklubb som slog upp dörrarna på skottdagen 1964. Om man efter avsnittet vill veta ännu mer om Klubb Bongo så har det nyligen utkommit en bok om klubben på Vantes förlag, Kira kiraforlag.se
Om du mot förmodan missat allt detta så sno dig att gå in och lyssna för snart kommer ett nytt avsnitt.

Hösten är här

… och A Du! är tillbaka! Redaktionen rustade sig i oömma kläder och tog sig till Lund för att jämföra Malmö och Lundahumor till Malmös fördel. ; ) Programmet som är kortare än vanligt ska enligt Jeanette och Kalle ses som en liten aptitretare innan säsongen inom kort kör igång på riktigt. Lyssna och kom i Malmöform! : )

A Du! 

”Där vi svängde de lurviga”

Jeanette Vante Rosengren och Kalle Lind bjuder i senaste A du!-avsnittet upp till dans,  mestadels kasedans, och underhållande är det! För egen del dröjer jag mig gärna kvar på Amiralen och Club 54 och hoppas att nåt framtida avsnitt också ska handla lite om Erikslust där jag tog de första ostadiga dansstegen, men dansade upp mig till Lisa Linns orkester. ”Yes Sir! That’s my baby!” Fnissar lite åt Jeanettes och Kalles övertro på vår vilja att cykla till dansen. I blåshålet Malmö var det på mitt 60- och 70-tal  spinkan som gällde. Efter att med hjälp av en halv kanna spray riggat till värsta svinryggen satte man sig inte på cykeln … : )

Lyssna nu och njut!