Medan vi väntar på sommaren

… kan vi ju kika lite på kommande säsongs första musikal på Malmö Opera.

Malmö är musikalernas stad och ingenstans är musikalerna större och bättre än på Malmö Opera. Efter titlar som Jesus Christ Superstar, Evita och Doktor Zjivago är det hösten 2015 dags för Top Hat, en nyskriven stepmusikal baserad på den klassiska Ginger Rogers/Fred Astaire-filmen med samma namn. Som det dansande kärleksparet Dale Tremont och Jerry Travers syns Linda Olsson och Sindre Postholm och som makarna Hardwick Pia Johansson och Lennart Jähkel.Top Hat, i regi av Sissela Kyle och Roine Söderlundh, har Nordenpremiär på Malmö Operas stora scen lördag 5 september kl 18.

Top Hat är en glittrig berättelse från Hollywoods guldålder, en lättsam berättelse om jakten på kärlek och de hinder som tillfälligheter och missförstånd lägger i vägen. Broadwaystjärnan Jerry Travers förälskar sig i societetsflickan Dale Tremont och jagar henne genom London och Venedig för att vinna hennes hjärta.

Irving Berlin var sin tids obestridlige musikaliske mästare, en hitmakare av ojämförliga mått. Under en 60-årig karriär skrev han omkring 1500 låtar, däribland 19 musikaler och 18 filmer. ”Alexanders Ragtime Band” från 1911 var hans första stora internationella hit, ”White Christmas” långt ifrån hans sista. I Top Hat ingår bland andra ”Puttin’ on the Ritz” och ”Cheek to cheek”, odödliga storbandsklassiker från 30-talet.

Stjärnskott i huvudrollerna

Sindre Postholm kommer från Trondheim i Norge. Han är ubildad på Balettakademien i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum. Sindre har medverkat i en rad musikaler och shower i Norge, Sverige och Danmark, bland annat i The Producers på Oslo Nye Teater och Mary Poppins på GöteborgsOperan. Han är medlem i Oslo Steppdans Kompani och undervisar i steppdans vid Musikkteaterskolen i Oslo.

Linda Olsson är musikalartist, sångare och dansare. Hon har bland mycket annat medverkat i My fair Lady och Rivierans Guldgossar. Hon har spelat Julie i Teaterbåten och haft en roll i I hetaste laget. Hon slog igenom som Mary Poppins på Göteborgsoperan säsongen 08/09, då mot bland andra Sindre Postholm.

Lennart Jähkel gick Scenskolan i Malmö och var därefter engagerad vid många olika teatrar innan han kom till Stockholms Stadsteater 1996. Han är också ett bekant ansikte från tv-serier som Pistvakt och c/o Segemyhr samt filmer som Jägarna och Såsom i himmelen. Den sistnämnda får en uppföljare hösten 2015, även den med Lennart i en av rollerna.

Pia Johansson tog examen från Scenskolan i Stockholm 1985 och gick direkt till Stockholms Stadsteaters fasta ensemble, där hon debuterade som Tracy i Sanning och konsekvens. Hon har synts i filmer som Göta kanal 2 – kanalkampen och tv-serier som Agnes. Hon är regelbunden gäst i Parlamentet och i radioklassikern På minuten. Pia Johansson debuterade som teaterregissör 2012 med Peter Pan och Wendy på Stadsteatern.

I Malmö regisseras Top Hat gemensamt av nyblivna Parkteater-chefen Sissela Kyle och koreografen Roine Söderlundh, som just nu gör stor succé med Chicago på Stockholms stadsteater. För mer info om denna eller andra föreställningar klicka här: Malmö Opera

tophat_kostymer

 Se där , nu är sommaren nästan här!
; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.