Näktergalssång i september

Den Bilden En näktergal på Kungsgatan gamla Malmö Karin Mang-Habashi

Den ljuvligaste stämma, ackompanjerad av piano strömmar ut från ett fönster. Jag förtrollas och stannar i steget …

Rösten tillhör Karin Mang-Habashi, firad operasångerska (sopran) som i många år var anställd på Malmö Stadsteater och till min glädje fortfarande aktiv.

Googlade och fann nedanstående uppgifter om Karin:

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm
Anställd vid Malmö Stadsteater 1973 -1993 och har hörts i roller som Amelia, Aida, Elisabeth i Don Carlos, Tannhäuser, och Tosca med flera.
Fick Thaliapriset 1977 för rollen som Magda Sorel i Menottis Konsuln och Birgit Nilssonstipendiet för Emilia Marty i Testamentet. På Stockholmsoperan har Karin bland annat sjungit med José Carreras. Listan kan jag göras hur lång som helst, men jag undrar om något kan mäta sig med denna hennes näktergalssång en Malmömorgon i september.

2 tankar kring ”Näktergalssång i september

 1. Louise Fernstedt

  Mitt operaintresse startade då jag såg Karin Mang Habashi i rollen som Aida för många år sedan. Jag blev helt besatt och har sedan dess upplevt många operor i världen bl a i Milano. Men – Karins roll lever kvar i mig. En kär kusin tillbringar nu sina sista dagar och jag försöker ge henne fina musikupplevelser. Har idag gett henne Una furtiva lagrima med fina tenoren Vittorio Goglio. Skulle så gärna vilja ge henne Karins roll som Aida. Finns den någonstans? Hälsning Louise

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Louise! Kan inte lova något, men ska se vad jag kan hitta. I bästa fall stöter jag kanske på Karin och kan då fråga …
   Hälsningar Karin

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.