Om familjen Ohm

… har jag bloggat tidigare och det kan du läsa härFotograferna Ohmmen ett foto av faster Anna i Brandstad taget av fotograferna Ohms anfader Heinrich Ohm måste jag ju visa. Det är inte min släkts faster Anna, men någons enligt en tillhörande anteckning.

Bilden bör vara tagen efter 1867 då Heinrich övergett ateljén i Ystad och öppnat ny ateljé i Lund. Heinrich flyttade till Malmö 1886, så någon gång mellan 1867 och 1886 blev Anna i Brandstad förevigad av fotograf Wilhelm Heinrich Ohm i Lund. 

För övrigt tycker jag att Anna ser rätt cool ut, lite som om att det där med fotografering inte var så märkvärdigt.

 

2 tankar kring ”Om familjen Ohm

 1. Agneta Lindau Persson

  Ang. Anna i Brandstad
  Skulle gärna vilja veta mer om det fotografiet då jag är släktforskare och har kommit fram till att jag har en ana från Brandstad som heter Anna Andersson.
  Med vänliga hälsningar
  Agneta L Persson
  Örkelljunga
  tfn.0760390350

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Agneta! Tyvärr vet jag inget mer om fotot än att det står ”Faster Anna i Brandstad”, men jag ska kolla upp med den som jag köpte denna mycket spridda samling kabinettsfoto. Jag skickar gärna fotot till dig, för det är kanske hos dig som det ska höra hemma. Skicka din adress via email till db@denbilden.se så skickar jag kortet. Hör av mig om jag får veta något mer om kortet.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.