Om Malmö Porslinsfabrik och annorlunda sätt att se …

Om Malmö Porslinsfabrik berättade nyligen Martin Andersson i en artikel i SDS, Har det funnits en porslinsfabrik i Malmö?, som fick mig att tänka på en helt annan tallrik, tillverkad av Rörstrand för Nordiska Industri- och Slöjdutställningen i Malmö 1896.

Hittade tallriken på en loppis på Drottningtorget i Malmö för ett antal år sedan och säljaren ville ha en hundring för den. Stod med tallriken i handen och funderade då en mansröst bakom mig hävdade att han såg tallriken innan jag tog den i handen. Halade då, krackeleringen till trots, snabbt upp hundralappen och stoppade tallriken i väskan. Mannen som på fullt allvar, men med ett annorlunda sätt att se på saker, försökte få mig att släppa tallriken visade sig vara Rickard Bengtsson som skrev Annorlunda sätt att se på det gamla Malmö  och Annorlunda Malmöhistoria – vykortsvittnen berättar. Rickard blev klart lite putt, men det gick snabbt över och vi förblev goda vänner. : )

2 tankar kring ”Om Malmö Porslinsfabrik och annorlunda sätt att se …

 1. Tommy Hansen

  Har den samme Tallerken,så lurer på hvor gammel den kan være. Står 1878 bak men kan være nor annet

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Tommy! Eftersom motivet är från Nordiska industri- och slöjdutställningen i Malmö år 1896 är det ju intressant att det står ”1878” på din tallrik. Det är ju 18 år före utställningen. Det här måste vi reda ut! 🙂 Står tillverkarens namn?
   Hälsningar
   Karin

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.