Så var det då!

Den här bilden får mig att gå igång med fler julminnen. Jag vet inte ens om den är tagen kring jultid, men för mig framkallar den dåtida jular. Det där med puts och städ var i regel avklarat de första veckorna i december och sedan bakades det och fixades och donades med julmaten. Sill, sylta, köttbullar, skinka och jag vet inte vad. Det var inget som direkt intresserade mig, men jag minns den fina stämningen runt detta. På lilla julaftonskväll lyssnade mor alltid till Endast mamma är vaken, ett radioprogram med Maud Reuterswärd som under många års tid sändes just dan före dan. Vi var alla utkommenderade i köket den kvällen eftersom risgrynsgröten behövde ständig omrörning. Far började, sedan var det brors tur och sist min, men jag lyckades oftast få förkortad rörtid för jag fick så förfärligt ont i armen ; ) och så tog far över mitt pass också. Det där med att just far blandade sig med grytorna var ju inte vanligt, men han mös och tjatade rätt snabbt om att en skinkmacka eller en bit leverkorv inte vore fel … Ja, så var det då! Självklart hade julen också helt andra ingredienser och kanske någon annan bild lockar mig att berätta om dem.

Bilden ovan är från femtiotalet och fru Sixtensson står framför maken Gunnar och hans kamera. : )

2 tankar kring ”Så var det då!

  1. Karin Sixtensson

    Hej Karin ! Så fin bilden blev.Måste bara säga att den är tagen på Fågelbacksgatan där vi bodde till 1954. 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.