Sveriges Radio Malmö

… här följer nu Smoke Rings med Leif Anderson!

Det är fredagkväll så luta er tillbaka och njut swing och sweet med Smoke Rings från 1968, men vänta till 23.07. ; )
Ha en trevlig helg!

Leif Smoke Rings Anderson född i Malmö 1925 var programledare för radioprogrammet Smoke Rings, swing och sweet på skiva. En hes skånsk dialekt med engelska uttryck från jazzvärlden presenterade åren mellan 1960 och 1999 mjuk, melodiös jazzmusik. Programmet startade alltid klockan 23.07.

Signaturmelodin Smoke Rings använde han hela tiden och den framfördes av Casa Loma Orchestra, ett populärt amerikanskt band som var aktivt från 1927 fram till början av 1960-talet. Leif Anderson var även skribent i Orkesterjournalen där han ofta upprörde musiker med sitt ogillande av modern jazz som han kallade migränmusik.  Han slog några dagar före sin död (november 1999) Sven Jerrings gamla radiorekord från Barnens brevlåda genom att sända det 1786:e Smoke Rings. Leif Anderson – än idag en saknad Malmöröst!

3 tankar kring ”Sveriges Radio Malmö

 1. Karin Sixtensson

  Han bodde på Tessins väg i samma hus som mina föräldrars vänner Ranerts. Bengt Ranert var stor jazzfantast och vi träffade Leif ”Smoke Rings” Andersson hos dem flera gånger. En cool man! Tror jag har kvar några CD med honom.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Lyckliga du som har CD med skivor med honom! När jag hör rösten är jag tillbaka i mitt flickrum och hör ”Smoke Rings” ur den röda transistorradion. Minns du vilken veckodag programmet gick? Jag har för mig att det var söndagar.?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.