Utblick – Insikt

utblick insikt

… Pål Svenssons vinnande förslag till konstnärlig utsmyckning av Posthusplatsen invigs idag den 29 juni klockan 14.00 och vi är alla välkomna till den högtidliga invigningen.

Utblick – Insikt, ett tvådelat verk, vid vattnet i den inre hamnen, en plats som ska knyta ihop den nya stadsdelen Västra hamnen med den historiska stenstaden. I en gigantisk skiva diabas, tillverkad i fyra delar, finns ett elliptiskt hål som ramar in en fyr som står ute i hamninloppet.

Verket, en gåva till Malmö stad från Malmö Förskönings- och Planteringsförening, är skapat av Göteborgskonstnären Pål Svensson som menar att man ser hålet som ett kameraöga. Insidan är en meter bred, slipad konkav och polerad. Här kan jag tänka mig att både små och stora lägger sig ner och funderar eller fotograferar varandra. Under arbetet med stenen upptäcktes ytterligare en ny dimension: att om man ropar i öppningens centrum får man ett perfekt eko. Det är bra när en skulptur förutom det konstnärliga värdet blir både användbar och lustfylld.

Utblick med Insikt kan ju inte annat än att göra en nyfiken och förväntansfull. Posthusplatsen klockan två! : )

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.