Sju sorters blommor

AV030F-R

Det närmar sig midsommar och det får mig att tänka på det där med att plocka sju sorters blommor och lägga under kudden på midsommarnatten för att drömma om sin tillkommande. Midsommarnatten har liksom julnatten varit föremål för många magiska föreställningar, men att plocka blommor och lägga under kudden hör man väl fortfarande talas, eller rättare sagt skämtas om. När jag var barn vistades jag ibland några veckor om sommaren hos morföräldrarna på Österlen och jag minns särskilt en midsommar då mormor berättade om att lägga blommor under huvudkudden och jag tyckte det lät intressant och började plocka. Dessvärre fick jag inte ihop sju olika sorter, men de vuxna övertygade mig om att det nog skulle fungera ändå … Mycket spänd på vad som komma skulle gick jag till sängs med mina blommor under kudden, men vaknade mycket besviken. Jodå, jag drömde visst, men den jag drömde om var Lasse, en stentuff kille i fyran som jag var livrädd för och han bjöd mig i drömmen på en Trix. Mormor tröstade mig med att den där otäcka drömmen kanske ändå berodde på att det saknades en blomma, men jag ville aldrig testa igen. Lyckligtvis slapp jag en framtid med Lasse, mitt val blev ett annat. För alla er som tänker lägga blommor under kudden, se till att få rätt antal blommor annars riskerar ni att bli bjudna på Trix av en tillkommande som ni tycker hjärtligt illa om. ; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.